Koalicija HDZ-HSLS-DC-HD: Program za Zagreb je realan i ostvariv

NOSITELJICA koalicijske liste HDZ-HSLS-DC-HD Marina Matulović Dropulić na večerašnjoj predizbornoj tribini u Zagrebu, govoreći o izbornom programu, najavila je povezivanje sitnog i srednjeg poduzetništva, uređenje poduzetničkih zona, te da će se posebna pozornost posvetiti obrtništvu.

Posebno je naglasila da će poboljšati sustav javnog gradskog prijevoza i prigradsku željeznicu i najavila izgradnju novih škola i dječjih vrtića, igrališta i sportskih dvorana, bolju skrb za najpotrebitije te reorganizaciju ustroja sustava domova zdravlja.

Matulović Dropulić na skupu održanom na Tribini Grada Zagreba, za građane Podsljemena, Donjeg i Gornjeg grada i Črnomerca, također je najavila da će Zagreb dobiti trg domovinske zahvalnosti na kojem će biti postavljen spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Zamjenica predsjednika stranke, potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor istaknula je da koalicija s HDZ-om na čelu nudi program koji je realan i ostvariv te je pozvala na izlazak na izbore kako bi Grad Zagreb dobio upravu s kvalitetnim i sposobnim ljudima.

Potpredsjednik DC-a Joško Morić i potpredsjednica HSLS-a Dorica Nikolić kritizirali su aktualno gradsko poglavarstvo za nenamjensko i netransparentno trošenje gradskog novca, a da, kako su rekli, u Gradu nije učinjeno gotovo ništa. Iznijeli su podatak da je za proteklog mandata potrošeno gotovo 26,8 milijardi kuna, a da standard građana nije bitno poboljšan. Morić je rekao kako najveći prirez u državi koji plaćaju građani Zagreba znači i odgovornost prema njima te je zatražio potporu na izborima za upravljanje Zagrebom u idućem mandatu.

Predsjednik Hrvatskih demokršćana Ante Ledić kazao je da je nositeljica koalicijske liste Marina Matulović Dropulić sa svojim poznavanjem i razumijevanjem problema Grada Zagreba najkompetentnija osoba za njihovo rješavanje i da za to zaslužuje punu podršku.

Pročitajte više