Koalicijske snage nastavljaju izolirati Bagdad

Sjedinjene Države nastavljaju s izoliranjem Bagdada, nastojeći odsjeći pristup gradu cestama kojima se obavlja opskrba iračkih vojnih snaga te im na taj način onemogućiti bijeg, izvijestio je u nedjelju američki vojni glasnogovornik, brigadir Vincent Brooks.

On je izvijestio da su američki marinci napali kamp za obuku vojnika u blizini Salman Paka, južno od Bagdada pri čemu su poginuli strani borci iz Egipta i Sudana. On je kazao kako postoje dokazi o vojnoj "obuci" u Iraku što povećava sumnje o povezanosti Iraka i "terorističkih organizacija".

Glasnogovornik je kazao kako mu nije poznato sudjelovanje koalicijskih snaga u pucnjavi na konvoj automobila ruskog veleposlanstva koji je u nedjelju rano ujutro napustio Bagdad. Prema ruskim izvješćima u incidentu je ozlijeđeno nekoliko diplomata.

Brooks je također kazao kako Amerikanci i dalje koriste iračke radio-valove da bi stanovništvo Iraka obavijestili o namjeravama koalicijskih snaga. U posljednjem obraćanju, Iračanima se savjetuje da se ne kreću oko bagdadske međunarodne zrakoplovne luke.

(Hina) mh br

Pročitajte više