Kod Starog mosta pronađena minsko-eksplozivna sredstva, 5 osoba pobjeglo u Hrvatsku

POLICIJA je u sklopu sigurnosnih priprema za ceremoniju otvaranja Staroga mosta poduzela u Mostaru akciju potrage za dvadesetak osoba za koje se zna da su ranije bili umiješani u bombaške napade, izjavio je voditelj Operativnog stožera osiguranja ove manifestacije Zlatko Miletić.

On je objasnio kako se zna da je pet osoba iz ove skupine pobjeglo u Hrvatsku dok je nekoliko pronađenih pozvano na obavijesni policijski razgovor.

"Posebice tragamo za jednom osobom iz ove skupine, ali ona se još skriva na mostarskom području" - rekao je Miletić i dodao je policija u akciji pronašla nekoliko minsko-eksplozivnih sredstava i jednu pušku.

"Prema dostupnim saznanjima to pronađeno oružje nije bila sigurnosna prijetnja ceremoniji otvaranja Starog mosta" kazao je Miletić. On je potvrdio kako je danas u prijepodnevnim satima u luku u Neumu uplovio jedan njemački ratni brod iz sastava NATO-a radi pomoći SFOR-u u osiguranju ceremonije otvaranja Starog mosta ukoliko to bude potrebno.

Inače, u Mostaru su danas iznimne mjere sigurnosti, posebice oko hotela Ero gdje će biti smještena većina izaslanstava.

Sredinom lipnja njemačke obavještajne službe upozorile su policiju Federacije BiH da određene terorističke grupe iz BiH pripremaju diverziju na svečanosti otvaranja Starog mosta i stare jezgre Mostara, nakon čega su u gradu znatno povećane mjere sigurnosti. 

Obavještajne službe došle su do informacija prema kojima su se u jednoj sarajevskih džamiji susreli bivši istaknuti generali Armije BiH, osobe iz sadašnjih vojnih struktura, predstavnici jedne probošnjačke političke stranke i grupa vjernika. Na tom se sastanku navodno razgovaralo o pripremanju terorističkog napada u vrijeme svečanog otvorenja Starog mosta.

Pročitajte više