Bivša predsjednica: Napisala sam 50 posto doktorata, morala sam usporiti

Screenshot: RTL

PRIPADNICI Antiterorističke jedinice policije imali su posla i u središtu Zagreba. U zgradi u kojoj stanuje bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović policija je nešto prije podne dobila dojavu o ženi koja se zatvorila u stan i prijeti. Na prozorima stana bila su izvješena dva papira na kojima je pisalo "u stanu su bombe". 

Na lice mjesta odmah su uz policiju izišli i vatrogasci i Hitna pomoć. Napeta situacija trajala je oko 45 minuta, a potom su specijalci upali u zgradu i odveli ženu. Bivša predsjednica u to vrijeme nije bila u zgradi.

"Nitko nije bio kod kuće. Ja sam rano jutros krenula za Banovinu i bila sam zapravo na putu prema Novskoj. Danas smo bili u posjetu Novskoj kod gradonačelnika u poduzetničkom inkubatoru, gaming centru i novoj poslovnoj zoni i tada sam čula što se događa i vidjela sam da telefon zvoni, ljudi su se javljali i pitali zabrinuto kako sam, međutim, sve je u redu. Nitko od mojih ukućana nije bio kod kuće u tom trenutku", kazala je za RTL bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Grabar-Kitarović je rekla i da je sretna što počinje novu karijeru na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

"Prije svega moram reći da sam izuzetno zadovoljna, sretna i uzbuđena što ulazim u novi posao i novu karijeru u ZŠEM-u. U početku ću raditi ovo što smo dogovorili na Erasmus + programu koji je usmjeren na kurikulum i obrazovanje sportaša, kako aktivnih tako i bivših kako bi uspješno mogli ući u poslovni svijet", izjavila je Grabar-Kitarović.

Kaže kako planira dosta aktivnosti koje će biti kombinirane ovisno o stanju, kako o trenutnom pandemijskom tako i svemu ostalom.

"Održala sam već dva predavanja, ali gostujuća na pojedinim kolegijima i to mi je jako zanimljivo. U ovom trenutku neću imati svoj kolegij. Zapravo ja sad imam svoj doktorat koji čekam i koji trebam završiti", izjavila je bivša predsjednica.

Kaže da ima napisano 50 posto doktorata, a usporila ju je operacija, kao i pandemija zbog koje nije mogla odraditi posjete i razgovore koje je planirala.

Pročitajte više