Kolinda: Imam genetske predispozicije za karcinom

Foto: Hina, Ured predsjednice

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović nalazi se u Turskoj, a novinarima je tamo objasnila zašto je bila na pregledu u privatnoj poliklinici.

"Imam genetske predispozicije, nažalost. Od četvero mojih baka i djedova, troje je umrlo od karcinoma. Ja svake godine radim magnetsku rezonanciju dojki i unutarnjih organa'', rekla je novinarima.

Potvrdila je i da je u siječnju bila na infuzijama u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu. Rekla je da je imala virozu, a morala je ići na put.

Podsjetimo, Večernji list je objavio da je Kolinda Grabar-Kitarović u siječnju više puta bila na infuziji u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu, a prošlog je petka bila i na pregledu u jednoj privatnoj klinici pored Zagreba, navodno na mamografiji. Radi se o poliklinici Radiochirurgia Zagreb, koja se bavi dijagnostikom i liječenjem karcinoma. A kako su objavili iz poliklinike, ona je bila i posebna gošća božićnog domjenka u prosincu 2018.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović boravi u Istanbulu na konferenciji Svjetska mreža poslovnih anđela 2019. Tom se prilikom obratila sudionicima konferencije.

"Moja najvažnija poruka vama jest da je Hrvatska otvorena za posao. Na vama je da iskoristite poslovne prilike i projekte koje nudimo. Na nama je, pak, osiguramo kompetitivnu poslovnu klimu. Budite sigurni da Hrvatska radi sve kako bi poboljšala poslovnu klimu", poručila je Grabar-Kitarović. Predsjednica je nakon obraćanja u razgovoru s novinarima istaknula da je investitorima posebno istaknula koliko talentiranih ljudi Hrvatska ima.

"Međutim, ideja sama po sebi bez novaca i bez potpore ostaje, nažalost, samo ideja. Zato sam pozvala anđele investitore da pomognu takvim mladim ljudima. Posebno mladima jer vidimo da ove nove tvrtke koje se osnivaju u Hrvatskoj najbrže postižu rezultate", poručila je Grabar-Kitarović.

Pročitajte više