Kolinda: Ja ću se svakako cijepiti protiv korone

DANAS se održava virtualna konferencija o investicijama u sport na kojoj sudjeluju predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar financija Zdravko Marić i članica Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinda Grabar-Kitarović.

Kolinda se uoči konferencije obratila medijima.

Rekla je da će se sigurno cijepiti protiv korone i ona i njena obitelj.

"I od gripe se cijepim još od 1993., kada sam imala zadnji put gripu i teško sam je podnijela iako sam imala 25 godina. Cjepivo je dio rješenja, a ne problem. Nemojmo zaboraviti da danas nemamo polio upravo zahvaljujući cjepivu", rekla je između ostalog.

Pozvala je na solidarnost u borbi protiv covida-19.

"Vjerujem da nije lako onima koji donose mjere jer treba balansirati između zdravlja i ekonomije. Jasno je da nije stvar samo u mjerama, nego prije svega u odgovornosti pojedinaca i građana, jer nikakve mjere neće biti uspješne ako ih se građani ne drže", rekla je Grabar-Kitarović. Pozvala je na solidarnost prema onim koji su najugroženiji koronavirusom i kojima, kako je rekla, taj virus sigurno može naštetiti.

"Treba se pridržavati mjera i ponašati se odgovorno i na taj način zaštititi sebe i druge", rekla je.

Upitana vjeruje li Nacionalnom stožeru civilne zaštite, odgovorila je da vjeruje i da treba slušati stručnjake.

Normalan život potreban je svima i to što je moguće prije, ocijenila je bivša predsjednica, o čemu ju je, kako je rekla, poučilo i vlastito iskustvo poslije operativnog zahvata, nakon kojega je, unatoč zdravoj prehrani, "dobila nekoliko kilograma i porasli su joj lipidi".

Pročitajte više