Kolinda podržava istragu o curenju tajne bilješke čija objava ide u prilog upravo njoj

Foto: FaH

NAKON što je ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier pokrenuo istragu o curenju diplomatske bilješke u medije, takav potez poduprla je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

>> IMAMO DOKUMENT Ured Predsjednice priznao da nema nikakve dokaze o Kolindinim sastancima u SAD-u

>> Kolinda opet uhvaćena u laži, i Plenković ju je morao ispravljati

>> Kolinda se u odabranim medijima pere zbog puta u SAD, Maštruko: "Ovo je isforsirana kontrokla štete"


Pravdanja predsjednice kroz odabrane medije


Podsjetimo, sinoć su dva dnevna lista navečer objavila su diplomatsku bilješku o predsjedničinu posjetu Americi od 1. do 7. siječnja koju je sastavio Nikica Kopačević iz hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu, a odobrio veleposlanik Josip Paro. U samoj bilješci se navodi kako je Kolinda je u Sjedinjenim Državama boravila u radnom posjetu kako bi iskoristila razdoblje tranzcije između dviju administracija u svrhu strateškog i političkog pozicioniranja Hrvatske.

Kolinda Grabar-Kitarović, kaže se u bilješci, razgovarala je sa senatorima, kongresnicima, vodstvima think-tankova i nevladinih udruga, gospodarstvenicima te političarima i suradnicima bliskim izabranom predsjedniku Donaldu Trumpu.

I za Plenkovića je to "krajnje neuobičajeno"


Premijer Andrej Plenković u četvrtak je ocijenio kako je krajnje neuobičajeno da bilješke hrvatskog veleposlanstva u SAD-u o posjetu predsjednice završe u medijima i dodao da ga je ministar Stier izvijestio da je pokrenuo istragu.

Iako objava sadržaja same bilješke najviše ide u korist upravo predsjednici, istragu o curenju bilješke pozdravili su i na Pantovčaku.

"Predsjednica podupire istragu"


"Predsjednica pozdravlja i podupire istragu o curenju diplomatske bilješke", rekao je Hini glasnogovornik Luka Đurić, pa dodao: "Predsjednica je već kazala da neće o tim sastancima govoriti javno, već s najvišim državnim dužnosnicima".

Podsjetimo, bivši diplomat i veleposlanik Hrvatske u Vatikanu, Ivica Maštruko je sinoć Indexu rekako kako je "totalno neuobičajeno" da diplomatske bilješke procure u javnost, dodavši kako se radi o "isforsiranoj kontroli štete".

Pročitajte više