Kolinda pompozno došla na Mljet, nitko ju nije dočekao

HRVATSKA predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas je stigla na Mljet kako bi sudjelovala u programu puštanja sustava javne vodoopskrbe dovođenjem vode s kopna.

Kolinda, naravno, ne putuje kao ostali hrvatski građani, pa je tako na jedan od naših najljepših otoka, u sklopu kojeg je i Nacionalni park, doputovala - policijskim brodom.

No, prilikom dolaska predsjednicu je dočekao neočekivani prizor. Naime, Kolindu Grabar Kitarović na pristaništu Nacionalnog parka Mljet nije dočekao baš nitko od predstavnika lokalnih vlasti, javlja Dubrovački dnevnik. Ta činjenica je još zanimljivija ako se uzme u obzir da će predsjednica danas biti proglašena počasnom građankom Općine Mljet.

Kolinda na Mljetu o spajanju na vodovod: Ovo je ogroman iskorak

Kolinda Grabar-Kitarović rekla je kako će dovođenje vode pomoći ne samo građanima Mljeta u njihovim svakodnevnim životima, već i daljnjem razvoju turizma posebice ovdje na području Nacionalnog parka Mljet, istaknuvši kako je voda jedan od bitnih preduvjeta kako bi se na otocima zadržali ljudi, ali i na njih vratili. 

"Vjerujem da je ovo ogroman iskorak koji će pomoći, ne samo građanima Mljeta u njihovim svakodnevnim životima, već i daljnjem razvoju turizma posebice ovdje na području NP Mljet", rekla je Grabar-Kitarović sudjelujući u programu puštanja sustava javne vodoopskrbe NP Mljet – dovođenjem vode s kopna, unutar sustava NPKLM vodovoda d.o.o. Korčula u zaseoku Pristanište.

Izrazila je i zadovoljstvo što će se radovi na vodovodu nastaviti ne samo na Mljetu već i na drugim hrvatskim otocima jer "voda za otoke zlata vrijedi". Navela je i da se otoci, posebice ljeti, suočavaju s nedostatkom vode što utječe na turizam, ali i na kvalitetu života stanovnika.

"Voda je jedan od bitnijih preduvjeta"

"Nama je cilj da sve zadržimo na našim otocima, da ljudi ovdje ostaju, da se vraćaju i da se trajno naseljavaju. Voda je jedan od bitnih preduvjeta", naglasila je.

Grabar-Kitarović čestitala je svima koji su sudjelovali u realizaciji tog projekta, posebice vladi, ministrima zaštite okoliša i energetike te financija, Tomislavu Ćoriću i Zdravku Mariću, Hrvatskim vodama te tvrtkama izvođačima radova i svim drugima koji su sudjelovali.

Tijekom boravka na Mljetu, predsjednica Grabar-Kitarović nazočit će i svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Mljet u prigodi obilježavanja Dana općine Mljet i blagdana svetog Pavla, zaštitnika Mljeta.

Pročitajte više