Kolinda prije utakmice posjetila Vatrene u Moskvi

Foto: Pixsell/Filip Kos

HRVATSKA  predsjednica Kolina Grabar-Kitarović doputovala je u Moskvu gdje će imati službeni sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, nakon čega će na stadionu Lužnjiki gledati finale Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske.

Hrvatska predsjednica je po dolasku u Moskvu posjetila hotel u kojem su odsjeli Vatreni i čestitala im na dosadašnjem uspjehu te poželjela sreću u današnjem finalu.

Kolindu Grabar-Kitarović ispred hotela Swissotel Krasnye Holmy dočekao je izbornik hrvatske vrste Zlatko Dalić koji joj je zahvalio na podršci koju pruža reprezentaciji.

Treća utakmica na koju je otišla u Rusiju

Finale će biti treća utakmica kojoj će prisustvovati Kolina Grabar-Kitarović na ovom prvenstvu. Vatrene je bodrila u Nižnjen Novgorodu na susretu osmine finala protiv Danske te u Sočiju na četvrtfinalu protiv domaćina Rusije.

Na polufinalu u Moskvi nije bila, no tu je utakmicu s tribina stadiona Lužnjiki pratio hrvatski premijer Andrej Plenković koji je ovoga puta ostao u Hrvatskoj.

Iz vlade su izvijestili kako je dogovoreno da na finale Svjetskog prvenstva u nogometu, na kojem će se Hrvatska s Francuskom boriti za zlato, ide predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, dok će premijer Andrej Plenković utakmicu pratiti s navijačima u Hrvatskoj.

Predsjednica Republike Grabar-Kitarović u nedjelju ujutro, prije odlaska u Moskvu, poručila je da vjeruje u pobjedu Vatrenih i da će cijela Hrvatska danas navijati svim srcem. 

"Što god da se danas dogodilo - mi smo ponosni na naše Vatrene, ali vjerujem u pobjedu. Vjerujem da će sva Hrvatska navijati svim srcem. Mislim da će biti i potresa u Zagrebu, Splitu, Rijeci i drugim gradovima, kad navijači budu skakali, a posebno se veselimo i povratku", istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović.

Grabar-Kitarović istaknula je da će danas u Moskvi imati službeni sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom će se, naravno, vidjeti na stadionu, ali vjerojatno i prije početka utakmice iako su, kaže, već dosta razgovarali u Bruxellesu.

"Dakle, idemo s vjerom u pobjedu, ali s nikakvim uvjerenjem da će biti lako. Neće biti lako. I zato, doista moramo svim srcem biti uz naše Vatrene", poručila je hrvatska predsjednica. 

Pročitajte više