VIDEO Kolinda u Dubrovniku bacala floskule pa pričala o nekom "Pelješačkom mostu"

Foto: Grgo Jelavić/ Pixsell, Video: Dubrovački dnevnik, Screenshot: RTS

KOLINDA je u Dubrovniku otvorila svoj Ured, a tom je prilikom održala prigodni govor. Jasno, govor se uglavnom sastojao od klasičnih političkih floskula, no jedan drugi detalj odvukao je pažnju.

Kolinda je, naime, koristila termin "Pelješački most", kako se jasno čuje u videu objavljenom na stranici Dubrovačkog dnevnika.

"Prekid državnog teritorija je problem kojeg treba premostiti Pelješačkim mostom koji je neophodan. Pelješački most neće samo povezati državni teritorij nego i teritorij EU, a bit će i značajni razvojni projekt", kazala je Kolinda Grabar-Kitarović, misleći na Pelješki most na kojem su, podsjetimo, prije točno 10 godina započeli radovi koje je dva puta otvarao njen tadašnji stranački kolega Ivo Sanader.

Iako Hrvatski jezični portal navodi obje mogućnosti, i "pelješki" i "pelješački", stariji autori pravopisa, Babić i Moguš, navode samo oblik "pelješki", a i Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje u svom pravopisu navodi "Pelješki kanal", što jasno ukazuje na to koji su oblik Hrvati usvojili. Inače, naziv "Pelješački most" koriste isključivo srpski portali.

Kolinda o Pelješačkom mostu govori nakon 4:30 minuta.


A da ne ispadne da je Kolinda dvaput slučajno kazala "Pelješački most", pobrinula se nakon sastanka s načelnicima i gradonačelnicima. Tada je opet govorila o "Pelješačkom mostu".

Pročitajte više