Komemoracija za novinara Davora Travaša

U RIJEČKOJ Gradskoj vijećnici danas je održana komemoracija za novinara i dugogodišnjeg glavnog urednika Hrvatskog radija Radio Rijeke Davora Frankulina Travaša koji je 11. siječnja u austrijskom Altenmarku preminuo od srčanog udara.

Rođen je 1956. u Pagu, a u Rabu je završio osnovnu školu, u Rijeci Sušačku gimnaziju, a diplomu Fakulteta političkih znanosti stekao je 1980. u Zagrebu. Novinarsku karijeru započeo je 1981. na Radio Rijeci. Od 1990. do 2000. bio je ravnatelj tog radija, koji je, kako je istaknuo odgovorni urednik Vladimir Rončević, u to vrijeme postao najslušanija radijska postaja u regiji. Posljednjih godina Travaš je radio na mjestu komentatora-mentora.

´Davor je posebno bio ponosan na ulogu Radio Rijeke u podizanju Radio Pazina, u pomoći Radio Otočcu i Radio Gospiću te u preuzimanju Radio Korenice za trajanja oslobodilačke akcije ´Oluja´. Bio je temperamentan i buntovan, a osobnost i samostalnost svoje kuće znao je braniti i u njoj i izvan nje´, kazao je Rončević.

Od Travaša su se pred nekoliko stotina nazočnih oprostili i predstavnici Udruge civilnih invalida rata Primorsko-goranske županije čiji je Travaš bio predsjednik, kolege s radija i drugi, a od mnoštva izraza sućuti upućenih obitelji i Radio Rijeci pročitani su oni riječkoga nadbiskupa mons. Ivana Devčića, gradonačelnika Vojka Obersnela i župana Zlatka Komadine.

Davor Frankulin Travaš bit će pokopan sutra na Pagu.

Pročitajte više