Komora medicinskih sestara osudila napad na hitnom prijemu Rebra

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

HRVATSKA komora medicinskih sestara najoštrije osuđuje noćašnji napad koji se dogodio na hitnom prijemu KBC-a Zagreb, kada su četvorica počinitelja fizički napala dvojicu mladića i djevojku nakon čega su oštetili inventar na ulazu u prostoriju hitnog prijema.

"Bolnica je mjesto nulte tolerancije na nasilje i mjesto na kojem moraju biti sigurni kako pacijenti tako i medicinske sestre i liječnici te svo zdravstveno osoblje. Tražimo od nadležnih najoštrije sankcioniranje ovakvog nedopustivog nasilničkog ponašanja i tražimo od vlasti podizanje sigurnosti na svim hitnim bolničkim prijemima kako bi se u budućnosti spriječile ovakve opasne situacije", rekao je predsjednik HKMS, Mario Gazić.

Hrvatska komora medicinskih sestara podsjeća da posebice, u ovo vrijeme epidemije novog koronavirusa medicinske sestre, liječnici i svi drugi zdravstveni djelatnici daju svoj maksimum obavljajući svoj poziv i spašavajući živote. HKMS stoga apelira na građane i javnost da im odgovornim ponašanjem pomognu u tome.

Više ozlijeđenih u sukobu na Hitnom prijemu

Podsjetimo,  zagrebačka policija izvijestila je kako je noćas oko 3 sata na Hitnom prijemu na Rebru ozlijeđeno više ljudi.

"Danas, 24. listopada oko 3 sata na Maksimiru u Ulici Mije Kišpatića, na hitnom prijemu zdravstvene ustanove, iz zasad neutvrđenog razloga su četvorica nepoznatih počinitelja fizički napala dvojicu muškaraca (24, 25) nakon čega su oštetili inventar na ulazu u prostoriju hitnog prijema.

Potom su došli do osobnog vozila marke Audi A4, u kojem se nalazila 23-godišnjakinja te su i nju fizički napali i oštetili vozilo.

Dvojica muškaraca (24, 25) su teško ozlijeđena, dok je 23-godišnjakinja lakše ozlijeđena.

Očevid će se obaviti danas, kriminalističko istraživanje je u tijeku", priopćila je policija.

Pročitajte više