Komora stala uz Andreisa, ali odbacila tužbu protiv predsjednika Josipovića

HRVATSKA odvjetnička komora i njezin Upravni odbor podržali su predsjednika Lea Andreisa u njegovim javnim nastupima protiv odvjetnika Ante Nobila i predsjednika Ive Josipovića. Istovremeno, Upravni odbor je odbio podizanje tužbe protiv predsjednika Josipovića.

Odbor je odbio Andreisov zahtjev da se protiv predsjednika Josipovića ustane sudskom tužbom za klevetu i na taj način okonča polemiku koja je krenula od procesa protiv Damira Polančeca i preko njegova branitelja, Ante Nobila, prenosi Večernji list.

"Bez obzira što je stav Upravnog odbora da su izjave Ive Josipovića protiv Odvjetničke komore i njezina predsjednika Andreisa neistinite i krajnje neprimjerene funkciji koju obavlja, Odvjetnička komora ne želi, kao i nikada do sada, sudjelovati u političkim raspravama. Stoga je stav Upravnog odbora da bi se podnošenje tužbe, o kojoj bi konačni odgovor dalo za to jedino nadležno tijelo - sud, u ovom trenutku iskoristilo u političkim razračunavanjima", stoji u priopćenju Upravnog odbora Odvjetničke komore.

Pročitajte više