Koncert ansambla Musica viva u Varaždinu

Komorni ansambl Musica viva održao je večeras koncert u varaždinskom Starom gradu u okviru 34. varaždinskih baroknih večeri.

Koncert je održan pod umjetničkim vodstvom Višnje Mažuran, a kao solistica nastupila je sopranistica Valentina Fijačko. Ansambl sačinjavaju Renata Penezić - flauta, Branko Mihanović - oboa, te Saša Borčić - Reba - violina i Tanja Andrejić - violončelo.

Na večerašnjem programu bila su djela francuskih i talijanskih baroknih skladatelja, Francoisa Couperina (1668.-1733.), Antonija Vivaldija (1678.-1741.) i drugih.

Ansambl Musica viva djeluje od 1998. godine pod vodstvom ugledne čembalistice i pedagoginje Višnje Mažuran. Specifičnost ansambla je glazba baroka i rubnih razdoblja.

Valentina Fijačko diplomirala je pjevanje na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u razredu prof. Lidije Horvat-Dunjko. Godine 2001. nagrađena je prvom nagradom na natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Dubrovniku, te nagradom "Ivo Vuljević" Hrvatske glazbene mladeži u 2003. za najboljeg mladog umjetnika. Nastupala je u Hrvatskoj i inozemstvu.

(Hina) xmbed yjn

Pročitajte više