Konstituiran Senat Sveučilišta u Dubrovniku

U Dubrovniku je danas održana konstituirajuća sjednica Senata Sveučilišta na kojoj je donesen Statut i Poslovnik o radu Senata.

Donošenjem Statuta definiran je ustroj Sveučilišta pa će ono u svom sastavu imati sedam odjela i to za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, pomorstvo, računarstvo, tehniku i tehnologiju, akvakulturu i obalni menadžment, komunikologiju te umjetnost i restauraciju.

Ostale ustrojbene jedinice bit će sveučilišna knjižnica, sveučilišne službe, poslovno-obrazovni centri, školsko-istraživački rod "Naše more" i Centar za informatičku potporu.

Po riječima rektora dubrovačkog sveučilišta Matea Milkovića, u akademskoj 2004./2005. održavali bi se sveučilišni studiji u trajanju tri plus dvije godine i to studij ekonomije, studij poslovne ekonomije sa smjerovima: turizam, međunarodna trgovina, marketing, menadžment i financijski menadžment; studij računarstva sa smjerovima - primijenjeno računarstvo i poslovna informatika; studij akvakulture i nove vrste i tehnologije u akvakulturi; studij odnosa s javnošću sa smjerovima - mediji i javne komunikacije te studiji restauracije i konzervacije.

Također, ističe Milković, ponudit će se i stručni studiji u trajanju od dvije godine, i to nautika, brodostrojarstvo, upravljanje jahtama i marinama, te brodska elektrotehnika i elektronika kao i stručni studiji u trajanju tri godine i to studiji restauracije i studij strojarstva. Svi studiji bit će osmišljeni prema smjernicama Bolonjske deklaracije i kao takvi prvi će se put održavati u Republici Hrvatskoj.

U akademskoj 2004./2005. održavali bi se i magistarski studiji - poslovna ekonomija u turizmu i marketing menadžment u turizmu.

Sveučilište u Dubrovniku priprema i četiri doktorska studija u trajanju od tri godine i to - studij onkologije, u suradnji s Institutom "Ruđer Bošković" u Zagrebu i zagrebačkim Medicinskim fakultetom, zatim studij integralnog gospodarenja obalnim područjima, u suradnji s Institutom "Ruđer Bošković", studij povijesti stanovništva, u suradnji sa Zavodom za povijesne znanosti HAZU-a u Dubrovniku, te studij morske tehnologije, u suradnji sa Zavodom za istraživanje korozije i desalinizaciju u Dubrovniku.

(Hina) xhš yvkn

Pročitajte više