KONTAKTNA SKUPINA POZIVA SRBE NA KOSOVSKE IZBORE

Kontaktna skupina za potporu Kosovu, sastavljena od međunarodnih predstavnika, pozvala je sve etničke zajednice na Kosovu, posebice srpsku, da do 1. listopada prijave kandidate za parlamentarne izbore koji će se održati 23. listopada.

U priopćenju sa sastanka Kontaktne skupine, koji je održan u srijedu u New Yorku, kosovskim Srbima se poručuje da je njihovo sudjelovanje na izborima najbolji način da se uključe u politički život i izraze svoje legitimne zahtjeve.

"Sloboda kretanja i sigurnost svih manjinskih zajednica ostaju veliki problem te Kontaktna skupina poziva institucije na svim razinama, posebice predsjednike općina i kosovsku policijsku službu da učine sve što mogu kako bi bila omogućena sloboda kretanja svim stanovnicima Kosova, posebno kosovskim Srbima", istaknula je Kontaktna skupina.

Kontaktna skupina očekuje, kako se navodi u priopćenju, konkretan napredak u procesu decentralizacije Kosova koju je započeo UNMIK i poziva kosovske Srbe da sudjeluju u radu Radne skupine za reformu lokalne uprave, uz istodobno izražavanje spremnosti za razmatranje plana vlade Srbije.

Kontaktna skupina podržava razgovore Beograda i Prištine o decentralizaciji Kosova, navodi se u priopćenju.

(Hina) xbb ybs

Pročitajte više