Koordinacija za društvene djelatnosti i ljudska prava predložila program mjera za povećanje sigurnosti u promet

Koordinacija za društvene djelatnosti i ljudska prava na današnjoj je sjednici, pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor, iznjela prijedloge programa mjera za povećanje sigurnosti u prometu, izvijestio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Zaključeno je kako će se Vladi poslati ti prijedlozi kako bi se povećala sigurnosti u prometu i pokušale sprječiti teške prometne nesreće.

Predloženo je žurno donošenje novog zakona o sigurnosti prometa na cestama i izrada izmjena i dopuna Zakona o prekršajima, budući da se u praksi pokazalo niz neučinkovitosti u njegovoj primjeni zbog preklapanja određenih dijelova ovog zakona sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama,

Ministarstva su zadužena za pripremu edukativnih mjera i mjera općeg povećanja sigurnosti.

U sklopu toga predložit će se i uvođenje predmeta u školama vezanog uz prometnu edukaciju.

Na sjednici Koordinacije prikazani su i spotovi koji se prikazuju u nekim državama Europske unije, a ukazuju na glavne opasnosti pri vožnji - brzinu i konzumiranje alkohola.

U vezi s tim bit će predložena i pojačana medijska kampanja u svim hrvatskim medijima te kontinuirano praćenje stanja i poduzimanje potrebnih mjera, navodi se u priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

(Hina) xsp/pp ysp

Pročitajte više