Kopač o odštetnom zahtjevu HEP-a

SLOVENSKI ministar za okoliš Janez Kopač izjavio je u ponedjeljak da njegov današnji odgovor na odštetni zahtjev HEP-a nije kasnio tri mjeseca zbog odugovlačenja već zbog pripreme "stručne platforme" za pregovore.

Današnji odgovor u vezi odštetnog zahtjeva HEP-a u pogledu neisporučene struje u razdoblju od srpnja prošle do travnja ove godine hrvatskom ministru Ljubi Jurčiću ne znači da je Slovenija s tim pitanjem odugovlačila tri mjeseca, od kako je stigao zahtjev, nego da je vlada u tom razdoblju pripremala "stručnu platformu" za pregovore o tom pitanju, rekao je Kopač za slovensku televiziju.

Riječ je o pravoj maloj studiji, a za rješenje tog pitanja bit će potrebni novi pregovori i novi međudržavni ugovor koji će morati ratificirati i slovenski parlament, dodao je Kopač.

Pojasnio je kako smatra da je odštetni zahtjev HEP-a neupitan samo u razdoblju od 11. ožujka do 19. travnja ove godine. Riječ je o razdoblju od kada je slovenski parlament ratificirao ugovor o Krškom, pa do vremena kad je HEP opet uključen u sustav nuklearke.

Pročitajte više