Koprivnički monstrum svezao, te zapalio živog psa?

U NEDJELJU poslijepodne slučajni je prolaznik primijetio požar u dvama kontejnerima kod poslovnog centra u Vargovićevoj ulici u Koprivnici, te je pozvao vatrogasce koji su nakon gašenja požara doživjeli šok. Naime, u kontejneru punom dima ugledali su poluizgorenu lešinu psa.

"Prizor je bio stravičan. Pas je očito bio čvrsto vezan u bijeloj vreći, a po položaju tijela i grčevito stisnutim zubima moglo bi se zaključiti da je živ izgorio dok se pokušavao osloboditi" - rekao je za Jutarnji list zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Koprivnice Slavko Tucaković.

Koprivnička policija je obavila očevid na požarištu, no tek dok se ispitaju sve činjenice i dok slučaj bude zatvoren policija će dati neke detaljnije informacije o slučaju.

Međutim, neslužbeno smo doznali kako prema dosad prikupljenim informacijama požar nije nastao u kontejneru, već između dva kontejnera. Isto tako neslužbeno doznajemo kako izgoreni dijelovi psa ne upućuju na to je živ spaljen, unatoč tome što vatrogasci tvrde kako je položaj psa bio kao da se želio spasiti. No, istraga će pokazati čija je tvrdnja točna.

Pretpostavka je da je pas uginuo, te da ga je vlasnik bacio u kontejner kako ne bi, po snijegu, trebao kopati rupu u zaleđenoj zemlji.

Unatoč tim pretpostavkama, prema nalogu Državnog odvjetništva, lešina psa mješanca bit će poslana na obdukciju kako bi se ustanovilo od čega je pas uginuo.

Općinski državni odvjetnik Krunoslav Kunštić izjavio je za Jutarnji kako počinitelju, ukoliko se ustanovi da se doista radi o kaznenom djelu mučenja životinje, prijeti zatvorska kazna do šest mjeseci.

Izvor fotografije: Jutarnji list

Pročitajte više