Korejski profesori dizajna oduševljeni kolekcijom Croata

U RADNI posjet Zagrebu i Hrvatskoj došla je skupina od 21 sveučilišnog profesora, stručnjaka za modu i modni dizajn na fakultetima u Južnoj Koreji.

Uoči dolaska, glavna tema njihovih predavanja na fakultetima bila je upravo Hrvatska - domovina kravate i modna marka Croata. Inače, javnost Južne Koreje već je prošle godine upoznata s brandom Croata i Hrvatskom kao domovinom kravate, u široj reportaži na TV KBS, državnoj televiziji Južne Koreje.

U butiku Salon Croata u zagrebačkom Oktogonu, stručnjaci iz Koreje sa zanimanjem su razgledali brojne kolekcije kravata, sve s originalnim uzorcima, ali i ostale proizvode iz bogatog asortimana modne marke Croata - rupce, šalove, prsluke, košulje, odijela.

Vođa studijskog putovanja Seo Taewon smatra da je modna marka Croata jedinstvena u svjetskim razmjerima. Posebno je oduševljen originalnim dizajnom, istraživanjem, razvojem te marketingom. 

U sklopu ovog studijskog boravka, u tvrtki Potomac upoznat će se s iskustvima i stilom rada kojim je modna marka Croata postala jedinstvena u svijetu. Korejski stručnjaci osobito su zainteresirani za inovacije u dizajnu i za odnose s javnošću, specifične po tome što se pretežno odvijaju kroz kulturalne projekte koji stječu pozornost svjetskih medija.

Korejski profesori ocjenjuju kako će Croata superiornošću svojih proizvoda osvojiti korejsko modno tržište.

Pročitajte više