Koruški policajac novinarima nezakonito prodao snimke prometne nesreće Joerga Haidera

KORUŠKI policajac suspendiran je s dužnosti nakon što je otkriveno da je novinarima prodavao slike uništenog automobila Joerga Haidera, predsjednika koruške vlade koji je poginuo u prometnoj nesreći u noći na 11. listopada.

Policajac je te večeri bio u službi i privatnom je kamerom snimio mjesto nesreće, te je fotografije prodao novinarima zbog čega će biti podvrgnut stegovnom postupku, a vjerojatno će mu se i suditi zbog povrede službene tajne. Policajac je snimke prodao nekolicini medija, a slučaj je otkriven kad je nekoliko njemačkih i austrijskih medija došlo u posjed snimki s mjesta nesreće koje su mogli dobiti samo ako im ih je ustupio netko "iznutra". Policajac je već na prvom saslušanju priznao svoju krivnju, zbog čega je odmah suspendiran, a cijeli je slučaj preda državnom odvjetništvu u Klagenfurtu.

"Policija nije dala službeno dopuštenje za objavu nikakvih fotografija, stoga je ovaj policajac djelovao protuzakonito", kazao je glasnogovornik koruške policije Gottlieb Tuerk, koji nije otkrio identitet policajca.

J.C.
Foto: AFP

Pročitajte više