Kosor: Ako i dođe do prijevremenih izbora, opet će pobijediti HDZ!

"ZNAMO što želimo i kuda idemo", rekla je Jadranka Kosor u Zlataru na proslavi 20. rođendana HDZ-a u Krapinsko-zagorskoj županiji. Premijerka je istaknula kako nas čeka vrlo teška godina, ali i usprkos tome nema potrebe za prijevremenim izborima.

"Oni koji zazivaju izbore, to čine iz politikantskih razloga. Prijevremeni izbori samo bi zatvorili vrata završetku pregovora s Europskom unijom, a ako do njih i dođe, HDZ bi ponovno pobijedio", retorika je kojom se Kosorica obratila stranačkom članstvu i naglasila kako je cilj ove Vlade izvesti zemlju iz krize i uvesti je u EU.

"Tri glavne Vladine zadaće u teškoj godini koja je pred nama su potpora gospodarstvu, čuvanje radnih mjesta i izlazak iz krize. Mjere za pomoć gospodarstvu već daju prve rezultate, a krećemo i s novim akcijama za tvrtke koje su u velikim teškoćama", kaže Kosor.

Govorila je i o navodnoj svađi sa Željkom Rohatinskim koji je, prema neslužbenim informacijama koje je na svom blogu iznio Zoran Šprajc, premijerki zaprijetio da će podnijeti ostavku. "Između Vlade i HNB-a nema nikakvih problema, a prema guverneru Rohatinskom osjećam veliko poštovanje", rekla je Kosor koja je također obećala da će pomoći seljacima koliko god bude mogla, a najavila je i nastavak borbe protiv korupcije.

Pročitajte više