Kosor: Ako padne Vlada bila bi to kriza za Hrvatsku iz koje ne znam kako bi se izvukli

"MI SE NE BOJIMO izbora i ako treba idemo u njih, ali ne sada jer prvo treba donijeti proračun za sljedeću godinu", rekla je danas premijerka Jadranka Kosor nakon posjeta karlovačkoj Osnovnoj školi Turanj okupljenim novinarima koje je zanimao njen stav oko rujanskih prosvjeda.

I Kosor kao i Matiješević o tehničkoj Vladi

Zanimljivo je kako je Kosor, koristila gotovo isti vokabular kada je riječ o izvanrednim izborima kao i čelnik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević koji organizira rujanske prosvjede , a koji je odustao od zahtjeva za smjenom Vlade jer nije dobro da nas u turbulentna vremena vodi "tehnička Vlada".  

"Ako se raspišu izbori Vlada će postati zapravo tehnička vlada, a tada doslovno postaje problem pomaknuti list papira s jedne na drugu stranu stola. Ukoliko se to dogodi nećemo moći donijeti proračun kao i niz drugih teških mjera", rekla je danas premijerka Kosor, no nije htjela precizirati o kojim je teškim mjerama riječ.

Nove teške mjere

"To bi bila teška kriza za Hrvatsku iz koje ne znam kako bi se izvukli. Predlažem da sjednemo, donesemo mjere i proračun, a nakon toga sve ostalo", rekla je danas premijerka Kosor dodajući kako svatko može prosvjedovati ako misli da nije nešto u redu.

No, kako je naglasila uz nove mjere, njena Vlada već mora donositi još novije mjere, koje se ovih dana usaglašavaju unutar HDZ-a i koalicijskih partnera kako bi izašli iz krize, naglašavajući kako su i novi porez kao i povećanje PDV-a donijeli nakon brojnih konzultacija sa sindikatima.

Dogovor i potpora sindikata?

"Prijedlog o kriznom porezu je i iznjedren iz jedne od sindikalnih središnjica. Smatram da nikako nije dobro zazivati izvanredne izbore, i to ne zato što se stranka, Vlada i ja bojimo izbora"., rekla je Kosor što će zasigurno izazvati buru među sindikalnim partnerima i središnjicama jer su više puta do sada odbili insinuacije da su podržali vladin harač.

Pročitajte više