Kosor čestitala predstojeće praznike: U čestitci piše o reformama, Tuđmanu i braniteljima

PREMIJERKA Jadranka Kosor uputila je čestitku građanima povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja koji se obilježavaju 5. kolovoza.

"Šesnaestu obljetnicu Oluje, briljantne vojno-redarstvene akcije kojom je pobijeđena velikosrpska Miloševićeva agresija, obilježavamo osnaženi zajedničkim uspjehom u ostvarivanju strateškog cilja, ulaska u Europsku uniju. Unatoč svim poteškoćama, zahvaljujući hrabrosti i odvažnosti hrvatskih branitelja, njihovu domoljublju, entuzijazmu i odgovornosti prema narodu i budućim naraštajima, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti slavimo u miru i slobodi, zauzimajući svoje mjesto u europskoj zajednici država i naroda, ističe se u čestitki", piše u čestitci.

"Nakon sudbonosnih kolovoških dana slijedili su brojni novi izazovi s kojima smo se odlučno suočili. U posljednje dvije godine, uz završetak pregovora, naši su napori bili usredotočeni na nastavak gospodarskih reformi i bespoštednoj i odlučnoj borbi protiv korupcije. Nije bilo lako. No snagu smo crpili iz sjećanja na hrabre hrvatske branitelje bez kojih ne bi bilo suverene Hrvatske i na prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franju Tuđmanu, koji je u ključnim trenutcima vodio hrvatski narod", nastavlja.


"U potpunosti smo svjesni naše obveze i odgovornosti da, u trećem desetljeću hrvatske državnosti, stvorimo nove vrijednosti, novo nacionalno bogatstvo koje ćemo pravedno rasporediti u društvu, a naše članstvo u Eurpskoj uniji iskoristimo za novi rast hrvatskog gospodarstva", dodaje.

Na kraju još jednom zahvaljuje braniteljima i njihovim obiteljima, te izražava posebni pijetet poginulima i nestalima. "A svim hrvatskim građankama i građanima u domovinskoj i iseljenoj Hrvatskoj, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja”, završava.

Pročitajte više