Kosor dohvatila metlu i najavila čišćenje među državnim gubitašima

TVRTKAMA u državnom vlasništvu koje su se oglušile na zahtjev Vlade da povećaju likvidnost i smanje plaće Upravi, premijerka Jadranka Kosor na današnjoj je sjednici Vlade dala rok od 10 dana da poprave stanje.

U roku od 10 dana tako 15-ak državnih gubitaša Vladi mora dostavi planove za poboljšanje likvidnosti i očitovanje o rezanju plaća. Među najvećim gubitašima su HŽ, HEP, Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste. Ne postupe li prema premijerkinim uputama, članovi Nadzornih odbora tih tvrtki će izletjeti iz svojih fotelja, jer kako je naglasila premijerka, "oni su dužni provoditi odluke Vlade".

Premijeka traži sastanak s "urotnicima" Čačićem i Milanovićem

Predsjednica Vlade najavila je kako će na sastanak pozvati predsjednike SDP-a i HNS-a, Zorana Milanovića i Radimira Čačića te saslušati njihove prijedloge za izlazak iz krize. Napomenimo kako su Čačić i Milanović danas na oporbenom okupljanju u Šibeniku gdje predstavljaju predizbornu platformu koalicije lijevog centra.

Kosorova je odbacila i medijska nagađanja koja su se pojavila nakon poskupljenja cijena naftnih derivata i sastanka Predsjedništva HDZ-a da je u svađi s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom te da on odlazi iz Vlade. Napomenula je da je Polančec jedan od njezinih najbližih suradnika s kojim dobro surađuje, a nada se da će tako i ostati. 

Pročitajte više