Kosor: Javna poduzeća će investirati 12,6 milijardi kuna u HAC, HEP, vrtiće i škole

PREMIJERKA Jadranka Kosor izjavila je da će javna poduzeća u ovoj godini investirati 12,6 milijardi kuna te da će iz proračuna biti financirani kapitalni projekti vrijedni približno dvije milijarde kuna.

Nakon sastanka s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca Kosor je kazala da se te investicije odnose na poduzeća kao što su HEP i HAC te na gradnju škola, vrtića i drugih objekata. Vlada je dobila potporu Hrvatske udruge poslodavaca za odluku o ukidanju stope posebnog poreza na plaće i druge primitke od dva posto.

HUP: Vlada je posljednjih tjedana donijela nekoliko dobrih odluka

Na sastanku Kosor je s predstavnicima HUP-a razgovarala i o mogućim izmjenama Zakona o radu, koji bi bio usmjeren prema očuvanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta. Razgovarali su i o rasterećenju gospodarstva od neporeznih nameta.

Damir Kuštrak, predsjednik HUP-a, kazao je da je Vlada donijela neke dobre odluke posljednjih tjedana te da HUP podržava Vladu u investicijskom ciklusu.

Jadranka Kosor očekuje od sindikata da podrže jačanje poslodavaca radi otvaranja novih radnih mjesta. Premijerka je dodala da neće povećavati proračun niti proračunski deficit. "Vlada će donijeti još neke mjere kojima će se smanjiti proračunska potrošnja", kazala je.

Pročitajte više