Kosor: O dvoje pomoćnika odluka nakon konzultacija s premijerom

MINISTRICA obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor izjavila je danas da će o dvoje svojih pomoćnika protiv kojih se provodi kazneni postupak odlučiti nakon što se konzultira s premijerom Ivom Sanaderom.

Ministrica je rekla da novoimenovani pomoćnici Štefanija Bortek Knešaurek i Marijan Križić nisu u svojim biografijama naveli da se protiv njih vode istrage zbog zlouporabe dužnosti.

"Nisam za to znala", rekla je Kosor novinarima u Banskim dvorima.

I premijer Ivo Sander kaže da je to novi element za koji nije znao i koji će Vlada ozbiljno razmotriti.

Kosor kaže i da nije "osobito zadovoljna" kako su dvoje prozvanih pomoćnika pred novinarima pokušali opovrgnuti optužbe na svoj račun.

Pomoćnici ministrice Štefanija Bortek-Knešaurek i Marijan Križić, ranije čelni ljudi Državnog zavoda za obitelj, tvrdili su jučer na konferenciji zu novinare kako se ne sjećaju na što su trošili novac poreznih obveznika ili ne znaju gdje su nestali slipovi kreditnih kartica i računi koji bi opravdali njihovu neracionalnu potrošnju.

Prema nalazu Državne revizije i Financijske policije, među ostalim je ustanovljeno da su za kupnju pribora za jelo utrošili 159 tisuća kuna, kolica za posluživanje 18,3 tisuće, dok je za mikrovalnu pećnicu plaćeno 16 tisuća kuna. Nadalje, za popravak uredskog namještaja plaćeno je 155 tisuća kuna, a zaposlenici Zavoda tvrde da nikada nije obavljen.

Bortek-Knešaurek nije mogla objasniti ni gdje je nestalo 12 kompjutora i 37 servera.

Marijan Križić smatra kako je u redu što je sam sebi, uz dobivenu plaću, isplatio i honorar od 38 tisuća kuna.

Oboje nemaju namjeru podnijeti ostavku na svoje nove dužnosti.

Pročitajte više