Kosor: O novcu za kampanju odlučila je stranka

POTPREDSJEDNICA Vlade i zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor rekla je danas, odgovarajući na pitanja novinara u Dugoj Resi, da je novac od predsjedničke kampanje uplaćen na njezin račun jer je tako dogovoreno u stranci.

"Novcem s računa od predsjedničke kampanje namijenjenom za humanitarne svrhe nisam se okoristila ni pola lipe. Apsolutno ne razumijem što je tu skandal", rekla je Jadranka Kosor odgovarajući na pitanja novinara u povodu medijskih kritika zbog toga što je novac za naknadu troškova u dva kruga predsjedničkih izbora uplaćen na njezin račun.

"Dio novca je otišao za djecu žrtve mina iz Škabrnje i djeci obitelji Domini za školovanje, a preostali novac u iznosu od 550.000 kuna ići će također u humanitarne svrhe za djecu, veći dio Onkološkom odjelu za neriješene probleme i poteškoće", rekla je ministrica Kosor.

Na pitanje neće li preostali dio prebaciti na račun stranke, odgovorila je da će se i o tome dogovoriti sa strankom.

"Šef izbornog stožera gospodin Maček i ja najavili smo u trenutku kada još nismo znali da ću proći u drugi izborni krug da ću, ako dobijem novac kao kandidat, prema zakonu, tih 500 tisuća kuna dati djeci u humanitarne svrhe. Problem je u tome što sam ušla u drugi izborni krug i što je tog novca sada više, ali, nažalost, potrebitih ima puno. Sve te donacije učinit ću kao i do sada bez medijske pompe. Na tome ne želim skupljati političke ni bilo kakve druge bodove", rekla je.

"Moj je jedini grijeh što sam pristala na predsjedničku kampanju, što sam imala hrabrosti i smjelosti kandidirati se za predsjednika Republike i što sam ušla u drugi izborni krug, a to se nekima očito ne sviđa", istaknula je Jadranka Kosor.

Ona je danas u Dugoj Resi stopostotnome ratnom vojnom invalidu Darku Mariću uručila darovni ugovor za kuću.

Pročitajte više