Kosor o poglavlju 23: Na tragu smo dodatnog plana aktivnosti!



"PREMA svemu sudeći možemo uhvatiti rokove", rekla je premijerka Jadranka Kosor nakon sastanka iza zatvorenih vrata s predsjednikom Vrhovnog suda Brankom Hrvatinom, glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem, predstavnicima Državnog sudbenog vijeća te s pučkim pravobraniteljem Juricom Malčićem.

Tema razgovora bila je skori završetak pregovora s Europskom unijom kao i zatvaranje poglavlja 23 Pravosuđe i ljudska prava u pristupnim pregovorima za ulazak u Europsku uniju.


"Rezultati se već pokazuju, sada smo na tragu tog dodatnog plana aktivnosti vezanih, a neki poslovi su već obavljeni, a neki su obavljeni prije roka. Sutra ćemo poslati izvješće kao i detaljni prikaz toga što nam nedostaje", rekla je Kosor dodajući kako je sastanak bio ranije dogovoren a kako bi se, kako je rekla "čekirali poslovi koji su se obavili i izvršili".

Na sastanku je, sudeći prema izjavi premijerke, najviše bilo riječi o smanjenju broja sudskih predmeta te nužnosti izmjene nekih zakona a koji će se naviše ticati rada ureda pučkog pravobranitelja. 

Pročitajte više