Kosor o rekonstrukciji Vlade: Okupljat ću ljude koji će se boriti protiv korupcije

REKONSTRUKCIJA Vlade jučer je bila glavna tema većine hrvatskih medija. Prema onome što se može čuti u političkim kuloarima, premijerka više nema povjerenja u ministre koji su upetljani u afere. Odnosno, boji se da joj srozavaju politički rejting, što će neminovno rezultirati porazom na izborima. A malo je vjerojatno da Jadranka Kosor može ostati šefica HDZ-a usprkos tom porazu.

O svemu ovome premijerka se i dalje ustručava govoriti. Tijekom njenog posjeta Zdenkinoj tvornici u Velikim Zdencima i Sajmu sira u Grubišnom Polju novinari su je "bombardirali" pitanjima o rekonstrukciji. Odgovore, međutim nisu dobili. No, čak se i iz uobičajenih Kosoričinih mantri može izvući nekoliko znakovitih izjava.

"Okupit ću ljude koji će se boriti protiv korupcije"

Premijerka je tako kao iduće ciljeve Vlade najavila završetak pregovora s Europskom unijom i potpisivanje pristupnog ugovora, te provođenje reformi iz plana gospodarskog oporavka, o kojima već mjesecima priča, ali još nije ništa bliže najavljenim bolnim rezovima. Svojim ministrima je uputila poruku uvijenu u politički celofan - oni koji su umočeni u korupciju, uskoro neće imati mjesto u Vladi.

"Okupljat ću ne ljude koji znanjem i energijom mogu pomoći da se ostvare planovi, među kojima i borba protiv korupcije", naglasila je Kosor uz napomenu da u ostvarivanju ciljeva Vlade mogu sudjelovati "svi koji mogu i žele pomoći". Premijerka je također zaključila kako Hrvatska "polako, ali sigurno izlazi iz krize", ali nije objasnila na čemu točno temelji svoj optimizam.

Milanović: Ne radi se rekonstrukcija godinu prije izbora

Najavljenu rekonstrukciju Vlade danas je, doduše vrlo šturo, komentirao i šef oporbe Zoran Milanović. Predsjednik SDP-a bio je u posjetu Zadru gdje je

Pročitajte više