Kosor objasnila "igru prijestolja" u politici: Jedina prava točka gdje su moć i novac je Vlada

Foto: FAH

JADRANKA KOSOR komentirala je u Dnevniku 3 HRT-a iznenađenje izbora MOST te Dragu Prgometa. Tvrdi kako su u središtu pozornosti sada lov i trgovina.

"To je nešto uobičajeno u politici. Legitimno se razgovara sa svima kako bi se ulovilo 76 mandata", rekla je Kosor te dodala kako se čudi da je MOST izbacio Prgometa.

"Meni je čudno kako je Petrov odmah odlučio izbaciti Prgometa koji je razgovarao s aktualnim premijerom Zoranom Milanovićem. Pa nije razgovarao s nekim osumnjičenikom. Svatko tko dobije mandat, naravno da želi participirati u vlasti. To je normalno. Nijednu promjenu ne možeš provesti u državi ako ne sudjeluješ u vlasti. Jedina prava točka gdje su moć i novac je Vlada", rekla je Kosor.

Kad se radi o prijevremenim izborima, Kosor smatra da je sve moguće i da nikoga ne treba požurivati.

"Ušli smo u tjedan kada se približavamo 18. studenom, danu sjećanja na Vukovar i pozivam sve branitelje da u miru i tišini dočekamo taj dan. To je dan kad od svih očekujemo da se uhvate za ruke te odu u Vukovar u dostojanstvu i tišini, a to u prvom redu moraju biti hrvatski branitelji, pa i oni iz šatora", komentirala je svježu situaciju u Savskoj 66.

Bez obzira na izborni neuspjeh, Kosor planira ostati u politici.

"ivot ide dalje. U politici je puno izazova. Tko zna što donosi sutra", zaključila je.

Komentirala i situaciju na granici

Jadranka Kosor na Twitteru je prokomentirala i situaciju na granici sa Slovenijom. Iako je ne proziva imenom, njene oštre kritike očito su usmjerene na predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović koja je jučer, nakon sastanka s Pahorom, zaključila kako se incidenti moraju izbjegavati.

""Bez pitanja i komentara o žici" i "moramo izbjegavati incidente na granici". Sramotna reakcija na ograđivanje Hrvatske i oduzimanje tla", napisala je Jadranka Kosor na svome Twitter profilu.

 


 

Pročitajte više