Kosor odbila jedno od dva sučeljavanja s Mesićem na HTV-u

HDZ-OVA predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor odbila je za sutra planirano sučeljavanje s protukandidatom Stjepanom Mesićem na Hrvatskoj televiziji, a pristala je na sučeljavanje 14. siječnja, objavio je danas HTV.

Glasnogovornik izbornog stožera Jadranke Kosor Ratko Maček pojasnio je da stožer smatra da bi dva sučeljavanja na HTV-u, uz predviđena sučeljavanja na RTL-u i Novoj TV "razvodnila kampanju".

Maček je Hini telefonski pojasnio da je Kosor pristala na sva sučeljavanja na državnoj razini, ali pod jednakim uvjetima za sve istovrsne medije s nacionalnom koncesijom.

Tako će se dvoje predsjedničkih kandidata u kampanji za drugi izborni krug u programu Nove TV sučeliti 12. siječnja, u RTL-ovu programu 13. siječnja, a na HTV-u posljednjega dana kampanje, 14. siječnja, rekao je.

U Mesićevu stožeru naglašavaju, pak, da je njihov kandidat pristao na sva sučeljavanja, uključujući i ono koje je HTV planirao za sutra. Činjenicu da protukandidatkinja Kosor nije prihvatila to sučeljavanje nisu željeli komentirati.

Kosor je u prvom krugu odbijala izravno se sučeliti s Mesićem, dok se Mesić ne ispriča za ime "Suzana", kojim ju je nazvao tijekom kampanje te za izjavu da se "boji otvoriti paštetu, da ne bi iz nje iskočila Jadranka Kosor".

Dvoje kandidata susrelo se tek u skupnom sučeljavanju svih 13 predsjedničkih kandidata, na HTV-ovoj emisiji uoči izborne šutnje.

U drugom krugu Kosor je, međutim, najavila da će prihvatiti sva sučeljavanja, budući da je riječ o "posve drugačijoj kampanji", u kojoj se za naklonost birača bori svega dvoje predsjedničkih kandidata.

Pročitajte više