Kosor u Glini: Potpora građana najbolja anketa

PREDSJEDNIČKA kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor danas je na konferenciji za novinare u Glini izjavila kako, prema potpori građana koju je dobila na više od 50 dosad održanih predizbornih skupova, vjeruje da će ući u drugi krug i da će razdoblje između 1. i 2. izbornog kruga biti presudno za konačni rezultat predsjedničkih izbora.

"To je najbolja anketa kako stojim kod birača", rekla je dodavši da, prema zadnjim internim anketama javnog mnijenja koju je napravio HDZ, trenutačno dobiva 31 posto glasova, s tendencijom porasta potpore kod birača do prvoga kruga predsjedničkih izbora.

Podršku kandidaturi Jadranke Kosor dali su predsjednik Zajednice povratnika Hrvatske Josip Kompanović i predsjednik Zajednice udruga naseljenika Hrvatske Tomo Aračić, koji su zajednički pozvali hrvatske povratnike i useljenike da svoj glas daju Jadranki Kosor.

Kompanović je istaknuo da ta zajednica podržava Kosor zato što je svojim dosadašnjim djelovanjem ispunila sve što je obećala i snažno se zauzela za rješavanje svih dosad neriješenih statusnih i životnih problema povratnika i naseljenika, te da njihova potpora nema veze sa strankom koja ju je kandidirala (HDZ), niti sa stranačkom politikom.

Predsjednik Zajednice udruga naseljenika Hrvatske Tomo Aračić kazao je da naseljenici od žrtve i problema, kako ih se najčešće želi prikazati, žele postati rješenje iznijevši nadu da naseljenici mogu dati svoj doprinos normalizaciji života na područjima na koja su naseljeni i na kojima žive.

Tijekom boravka u Glini Jadranka Kosor se susrela s Anđelkom Jelenić, majkom četvero djece koja danima mirno prosvjeduje pred Općinskim sudom u Glini, zbog presude da se zajedno s obitelji mora iseliti iz kuće, koju je njen suprug, policijski djelatnik, kupio od glinskih povratnika.

Anđelka Jelenić i predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić iznijeli su Jadranki Kosori kronologiju problema obitelji Jelenić, zamolivši ju da se svojim autoritetom zauzme da se "ta prevara pravosudno procesuira i da se obitelji Jelenić osigura dostojan dom".

Pročitajte više