Kosor: Mesić me posebno mrzi jer me Tuđman uveo u politiku

Kosor: Mesić me posebno mrzi jer me Tuđman uveo u politiku

PREDSJEDNIČKA kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor ustvrdila je kako predsjednik RH Stjepan Mesić ima "poseban odijum" prema njoj, i to zato što ju je u politiku uveo prvi predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman.

U razgovoru za Novi List kandidatkinja HDZ-a još jednom je potvrdila kako se u prvom izbornom krugu neće sučeljavati sa Stjepanom Mesićem, osim možda na HTV-ovom sučeljavanju svih 13 kandidata, koje je najavljeno za 30. prosinca, barem ne dok se Mesić ne ispriča za svoje "uvredljive izjave".

"Nisam se predomislila i bez Mesićeve isprike neću se s njim sučeljavati u prvom izbornom krugu. Drugi krug kad ćemo ostati samo nas dvoje je, naravno, nešto drugo. Uglavnom, trenutačno nisam spremna sjesti u studio s osobom koja hoda Hrvatskom i vrijeđa koga stigne." – izjavila je Kosor, pa dodala kako "nema govora" o tome da se prestrašila sučeljavanja "jedan na jedan" s Mesićem.

" Ni govora. Da sam se bilo čega bojala uopće ne bih prihvatila kandidaturu, znala sam da je to borba bez milosti. Ali Mesić ponovno demonstrira da nije ono za što se izdaje. On nije tolerantan, ne trpi mišljenja suprotna njegovim i ne odnosi se prema svima jednako. Čini mi se da Mesić ima poseban odijum prema meni zato što me je u politiku uveo Tuđman. Da nije bilo Tuđmana mene danas ne bi bilo u politici i to izgleda Mesiću smeta." – dodala je kandidatkinja HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče svojih izgleda na predsjedničkim izborima, Kosor drži da će sigurno biti drugog kruga, u kojem će pobijediti aktualnog predsjednika.

" Bit će drugog kruga, a onda će se stvari okrenuti naglavačke. Gdje god dođem nailazim na jako dobar prijem i veće će 2. siječnja rezultati biti iznenađujući." – ustvrdila je potpredsjednica Vlade.

Upitana o tome kako to da iznosi stavove suprotne onima za koje se dosad zalagala njezina matična stranka (primjerice o Družbi Adriji), Kosor je odgovorila: "Kao predsjednica republike neću biti članica nijedne stranke i morat ću imati neovisnu poziciju. O tim se stavovima nisam prije konzultirala s premijerom Sanaderom, ali moji stavovi nisu suprotni HDZ-ovim stajalištima."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara