Kosor za Bloomberg: Istrage i suđenja bit će veliki teret, samo velike stranke čiste svoju kuću

"SKRESAT ćemo proračun, privući investicije da bi izvukli naciju iz recesije kad budemo ulazili u Europsku uniju", izjavila je premijerka Jadranka Kosor u intervjuu uglednom Bloombergu, otvoreno najavivši i kresanje broja zaposlenih u državnoj administraciji. Bloomberg prenosi Kosoričine riječi da "više ništa neće biti isto", koje je izrekla nakon potvrde iz Europske komisije da su pregovori s EU zaključeni. 

"Zaključenjem pregovora, definitivno smo ostavili najteži, najkompliciraniji posao iza nas. Sigurna sam da je ovo godina hrvatskog puta ka oporavku", kazala je premijerka.

Posebno se raspričala o štednji.

"Većina ljudi razumije da su rezanja u javnoj potrošnji neophodna i da u protivnom ne možemo ekonomski napredovati. Ne možemo imati iste plaće neovisno o tome ide li gospodarstvo u pozitivnom ili negativnom smjeru", kazala je Kosor.

Dodala je da je monitoring prilika za jačanje reformi, a za građane prilika da vide da se vrijeme ne može vratiti natrag. Bloomberg se pozvao i na istraživanje agencije Ipsos Puls, prema kojima HDZ dobiva samo 22 posto glasova.

"Nastavak korupcijskih istraga i suđenja bit će veliki teret, ali i dalje se nadam uspjehu. Samo jake stranke spremne su očistiti vlastitu kuću", zaključila je Kosor. 

Pročitajte više