Kosor: Zašto HDZ pitaju za financiranje, a ne prozivaju Kukuriku koaliciju zbog nelegalnog imena?



"ZAŠTO se HDZ opetovano proziva zbog financiranja, a recimo GONG ne želi otvoriti temu kako je oporba prekršila izborno zakonodavstvo jer se ne mogu predstavljati kao Kukuriku koalicija!", naglasila je danas u Makarskoj šefica HDZ-a Jadranka Kosor koja je u skladu svoje nove izborne politike na pitanja odgovarala pitanjima ili se pozivala na očigledne stvari.

Tako je upitana za financiranje svoje stranke nakon napada na nevladine organizacije i oporbu ustvrdila kako "kampanja počinje kada se izbori raspišu".

"Zakon o financiranju stranaka vrlo je jasan. Mi nećemo potrošiti ni lipu više od predviđenog zakonom", naglasila je Kosor prije nego što je otvorila radove na lukobranu vrijednom 20 milijuna kuna u svojstvu premijerke.

Također osvrnula se na izjave potpredsjednika SDP-a Slavka Linića koji je najavio kako bi nova Vlada mogla dovesti MMF, naglašavajući kako bi to moglo značiti smanjivanje plaća u državnim službama te uvođenje poreza na imovinu. Kosor je uvjerena kako je Linićeva najava predstavlja i znak kako će nova Vlada rasprodati "sve što je preostalo".



 

Pročitajte više