KOSOVO: OBILJEŽENA PETA GODIŠNJICA INTERVENCIJE NATO-A, POZIV NA PREKID NASILJA

PRIŠTINA, 24. ožujka (Hina) Kosovski premijer Barjam Rexhepi izrazio je u srijedu zahvalnost međunarodnoj zajednici i NATOu govoreći, u povodu pete obljetnice početka intervencije NATOa u tadašnjoj SR Jugoslaviji, pred nekoliko stotina građana okupljenih u Prištini na manifestaciji koju su organizirale udruge civilnog društva Kosova .

"Građani Kosova uvijek će biti zahvalni međunarodnoj zajednici i NATO-u za pomoć u oslobođenju Kosova", rekao je Rexepi govoreći o početku zračnih udara na srpske ciljeve i intervenciji koja je rezultirala stavljanjem Kosova pod protektorat UN-a.

Rexepi je zahvalio NATO-u i svim zemljama čije snage su sastavni dio KFOR-a na doprinosu u uspostavi mira i stabilnosti u zadnjih pet godina.

Prema organizatorima, cilj manifestacije bio je izražavanje priznanja NATO-u i KFOR-u zbog zaustavljanja etničkog čiščenja i genocida nad Albancima od strane srpskih snaga.

Udruge civilnog društva objavile su zajedničku deklaraciju za prekid nasilja, koju su potpisali građani Prištine, u kojoj se od kosovskih institucija zahtijeva da efikasnije djeluju na poboljšanju sigurnosti za sve građane Kosova.

(Hina) xbb ybr

Pročitajte više