Kosovo žali za Ivanom Pavlom II., velikim prijateljem Kosova

BISKUP kosovske biskupije Mark Sopi kazao je u nedjelju da je preminuli papa Ivan Pavao II. pokazivao veliko zanimanje za rješavanje problema Kosova i pozivao na dijalog, a duboku bol zbog odlaska Svetoga Oca izrazio je predsjednik Kosova Ibrahim Rugova.

"S dubokim bolom primio sam vijest o smrti Svetoga Oca, Ivana Pavla II., velikoga Pape koji je život posvetio miru, slobodi i razumijevanju među ljudima", izjavio je predsjednik Rugova.

"To je velik prijatelj, otac za Kosovo koje je mnogo molio. Mnogo mu dugujemo za slobodu, neovisnost i demokraciju Kosova", poručio je Rugova.

Papa je pokazivao veliko zanimanje za Kosovo i pozivao obje strane da otvorena pitanja rješavaju dijalogom, rekao je biskup Mark Sopi.

Papa Ivan Pavao II. pokazivao je interes za svaki narod i angažirao se ne samo u crkvenim, več i drugim političkim i socijalnim pitanjima te dao znatan doprinos rješavanju otvorenih pitanja, reka je Sopi.

Ocijenjeno je da je Papa učinio mnogo i time što je uspostavio posebnu kosovsku biskupiju, "neovisnu od bilo koje druge crkve, osim povezivanja koje svaka crkva ima s Vatikanom".

Pročitajte više