KOSOVSKI SRBI NEZADOVOLJNI DINAMIKOM POVRATKA



PRIŠTINA, 31. svibnja (Hina) - Predstavnik kosovskih Srba izrazio je u subotu u Prištini nezadovoljstvo dinamikom povratka na Kosovo raseljenjih Srba, optužujući pri tom i međunarodnu zajednicu za nedovoljnu aktivnost.L

"Srbi počinju gubiti strpljenje i mislim da politika, koja se vodi prema procesu povratka, doista nije dobra" rekao je u Prištini voditelj zastupničke skupine srpske koalicije "Povratak" u kosovskom parlamentu Dragiša Krstović.

On je upozorio da politiku povratka raseljenih na Kosovo ne vodi dobro ni međunarodna zajednica, a ni kosovske institucije.

"Srbi su nezadovoljni i svoje nezadovoljstvo izražavaju prosvjedima. Oni su u pravu. Mislim da je vrijeme da međunarodna zajednica napravi veliki zaokret kako bi došlo do masovnijeg povratka", poručio je Krstović.

Predstavnici srpske koalicije "Povratak" prenijeli su voditeljima ureda SAD, Velike Britanije, Njemačke, Francuske i Italije u Prištini svoje nezadovoljstvo dinamikom povratka raseljenih, te su zatražili od njih da podrže inicijative za povratak Srba na Kosovo i da zabrinutost kosovskih Srba prenesu vladama svojih zemalja.

(Hina) bbex ps

Pročitajte više