KOSTAJNIČKI ŽUPNIK U HUMANITARNOJ AKCIJI ZA POMOĆ OBITELJI ANĐELIĆ

Župnik u Kostajnici kod Konjica don Anto Ledić pokrenuo je humanitarnu akciju nazvanu ´Pomoć obitelji Anđelić´ kojoj je svrha prikupiti financijska sredstva u svrhu pomoći teško ranjenom Marinku Anđeliću.

Marinko je na Badnjak preživio napad muslimanskog fanatika Muamera Topalovića koji je u obiteljskoj kući u Kostajnici ubio njegova oca Anđelka i dvije sestre Maricu i Zorku.

U pozivu za pomoć obitelji Anđelić, don Anto Ledić naveo je da je Gospodarska banka Sarajevo otvorila devizni i konvertibilni račun.

Tridesetgodišnji Marinko Anđelić je od prostrijelnih rana ostao bez desnoga oka, dok će mu funkcija lijeve ruke, koju su liječnici u Konjicu uspjeli spasiti, biti trajno umanjena.

Anđelić je od ponedjeljka na liječenju u KBC-u Rebro u Zagrebu.

Predsjedništvo stranke Hrvatske demokratske zajednice BiH, potaknuto ubojstvom troje članova obitelji Anđelić, zatražilo je u utorak ´kažnjavanje ne samo počinitelja nego i svih onih koji su na bilo koji način bili uključeni u organizaciju monstruoznog zločina u Kostajnici´.

´Kontinuirano ugrožavanje sigurnosti, bez odgovarajuće reakcije nadležnih institucija kako domaćih tako i međunarodnih zahtjeva žurnu raspravu najviših zakonodavnih tijela vlasti na razini entiteta i BiH´, navodi se u HDZ-ovu današnjem priopćenju.

Stranka u tekstu dodaje da je najviše stranačko vodstvo obvezalo svoje predstavnike u Skupštini BiH i Federacije BiH da zatraže izvanredno zasjedanje zastupničkih domova ´radi sagledavanja ukupnoga političko-sigurnosnoga stanja i poduzimanja konkretnih mjera u pravcu uspostave učinkovitoga sigurnosnoga sustava u BiH´.

Pročitajte više