Koštunica i Labus za bojkot predsjedničkih izbora

ČELNICI Demokratske stranke Srbije i G17 Plus, Vojislav Koštunica i Miroljub Labus, odbacili su u srijedu poziv predsjedničkog kandidata DOS-a Dragoljuba Mićunovića, da pozovu građane da u nedjelju, 16. studenoga, izađu na predsjedničke izbore.

Prema Koštunici, predsjednički izbori "trenutno u Srbiji nemaju smisla". "Oni samo produžavaju agoniju i propadanje Srbije, pa zato DSS ne poziva građane da izađu na izbore".

Miroljub Labus, pozivajući građane na bojkot nedjeljnih izbora, kazao je da "nitko od trenutačnih predsjednickih kandidata nije po volji birača, niti ima viziju i sposobnost da izvuče Srbiju iz krize".

Da bi izbori uspjeli, potrebno je da na birališta izađe više od 50 posto od ukupnog broja birača. Na prošlogodišnjim neuspješnim izborima, na kojima su i Labus i Koštunica bili kandidati, nije izašao dovoljan broj birača. Mićunović je tada podupirao Koštunicu.

Prema istraživanju agencije "Strateški marketing", čiji su rezultati objavljeni u srijedu, samo 44,8 posto ispitanika izjavilo da će sigurno izaći na nedjeljne izbore, što je ipak šest posto više nego prije tri tjedna.

Kandidati na srbijanskim predsjedničkim izborima su Dragoljub Mićunović kojega podupire vladajuća koalicija DOS, potpredsjednik Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić, predsjednik Nove Srbije Velimir Ilić, predsjednik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević, kandidat Socijalističke partije Srbije Dragan S. Tomić, te Radoslav Avlijaš iz Narodne stranke Otadžbina.

Pročitajte više