Predsjednički kandidat DOS-a strahuje od slabog odziva birača

PREDSJEDNIČKI kandidat DOS-a Dragoljub Mićunović pozvao je u ponedjeljak čelnike G17 Plus i Demokratske stranke Srbije, Miroljuba Labusa i Vojislava Koštunicu, da "ohrabre" svoje sljedbenike da izađu na predsjedničke izbore 16. studenoga, kako ne bi i treći put propali zbog malog odziva birača.

U Mićunovićevom pismu Labusu i Koštunici stoji da su politički čelnici dužni pozvati građane da sudjeluju na izborima i da je on to uvijek činio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema najnovijem istraživanju beogradskog Centra za proučavanje alternativa, provedenom potkraj listopada, predsjednicki izbori vjerojatno neće uspjeti, jer samo oko 40 posto ispitanika namjerava izaći na birališta. Većina građana, njih više od 60 posto, još nije opredijeljena u odluci hoće li uopće izaći na izbore, niti kome će dati svoj glas.

Prema istraživanju Instituta društvenih nauka, čiji su rezultati objavljeni u ponedjeljak, odziv birača mogao bi biti nešto veći, oko 46 posto, ali je i to nedovoljno.

Da bi predsjednički izbori uspjeli, potrebno je da u prvom krugu na birališta izađe više od 50 posto od ukupnog broja upisanih birača. Zbog neispunjenja tog uvjeta, prošle su godine predsjednički izbori dvaput propali.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara