Koštunica Sanaderu: Napadači na hrvatske diplomate pripadaju kriminalnom miljeu

SRBIJANSKI premijer Vojislav Koštunica izvijestio je telefonom predsjednika hrvatske Vlade Ivu Sanadera o incidentu u kojem su napadnuta dva službenika hrvatskog veleposlanstva u Beogradu, priopćila je vladina Služba za odnose s javnošću.

Kako je istaknuo premijer Koštunica, uhićena su četvorica osumnjičenih koji pripadaju "kriminalnom miljeu", te je izrazio žaljenje što je do toga događaja došlo najavivši brzi završetak istrage i kažnjavanje počinitelja, navodi se u priopćenju.

MUP Srbije priopćio je u petak da su zbog tog napada uhićena dvojica mladića koji su osiguravali zgradu ispred koje je bio parkiran automobil u kojem su sjedili zamjenik hrvatskog veleposlanika Branimir Lončar i prvi tajnik Veleposlanstva Boris Herceg, te dvojici njihovih prijatelja.

Privedeni su Aleksandar Bošković (24), Goran Piljagić (24), koji su osiguravali stambenu zgradu u Ulici Sanje Živanović 34c, te dvojica njihovih prijatelja Slobodan Dragutinović (25) i Zoran Guberinić (20), svi iz Beograda.

Napad na hrvatske diplomate u četvrtak je osudio ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković, a hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova uputilo je zbog napada prosvjednu notu SCG-u.

Pročitajte više