Krađa u Zaboku. Blagajnica članovima obitelji nije naplaćivala neke artikle

Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Blagajnica trgovine u Zaboku uz pomoć obitelji je način pljačkala trgovinu. Zaštitari su primijetili da mlada radnica ne naplaćuje sve artikle svim kupcima, stoga su je odlučili pažljivije motriti, prenosi Zagorje.com. Prošlog tjedna u večernjim satima zaštitari su zaustavili ženu koja je plaćala stvari kod blagajnice koja im je bila sumnjiva. Blagajnica je ženi naplatila račun u vrijednosti nekoliko eura, a u kolicima je imala robu vrijednu gotovo 200 eura.

Ženu i blagajnicu zaštitari su odveli u sobu gdje su ih ispitivali jesu li u rodu, što su negirale. Potom su pozvali policiju, a kada su službenici stigli u trgovinu blagajnica je priznala da je žena, kojoj je robu naplatila nekoliko eura, njezina majka. Istragom su ustanovili da su kod blagajnice robu na isti način "kupovali" njezini brat i sestra.

"Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako hrvatska državljanka u nekoliko navrata tijekom 2024. godine nije naplaćivala kupcima sve artikle te je počinila trgovini materijalnu štetu od više stotina eura. Protiv hrvatske državljanke podnosi se posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pronevjere iz čl. 233. st. 1. Kaznenog zakona.", stoji u objavi PU Krapinsko-zagorske.

Blagajnica više ne radi u trgovačkom centru, no ne zna se je li dobila ili dala otkaz.

Pročitajte više