Kraj sina HDZ-ovog moćnika iz Ivanić Grada: Pet godina zatvora za nesreću sa smrtnim ishodom

NAKON što je u razmaku od osam godina skrivio dvije prometne nesreće sa smrtnim posljedicama, sud je danas na petogodišnju kaznu zatvora osudio 26-godišnjeg Marija Peteka. Naime, Petek je 15. srpnja skrivio nesreću u kojoj je poginuo 24-godišnji Dražen Bočki, a osam godina ranije je izazvao nesreću u kojoj je poginuo 28-godišnji otac dvoje djece, Goran Čolić.

Tijekom suđenja za drugu prometnu nesreću, Petek je rekao da se ne osjeća krivim za prometnu nesreću u kojoj je stradao 24-godišnjak, već je kriv - automobil. Prema njegovim riječima, od je netom prije nesreće krenuo pretjecati automobil, ali je udario u rubnjak nakon čega se njegov automobil nekontrolirano počeo kretati prema lijevoj traci.

U nesreći koju je Petek skrivio prije osam godina također je poginuo vozač suprotnoga automobila. Tada je Petek svojim vozilom prešao u suprotnu kolničku traku i zabio se u automobil kojim je upravljao Čolić koji je na mjestu preminuo.

Petek Čovićevoj udovici sagradio kuću u zamjenu za šutnju?

Mario Petek sin je Kreše Peteka vlasnika Elektrocentra Petek, jednog od najimućnijih mještana u Ivanić Gradu i člana HDZ-ovog povjerenstva za razvoj, gospodarstvo, poduzetništvo, proračun i financije.

Petek je u proteklih pet godina stekao pozamašnu brojku policijskih upozorenja, a ponosni je vlasnik više prometnih kazni, od kojih je većina za prekoračenu brzinu. Među njima je i niz drugih kršenja prometnih zakona radi kojih je više puta ostajao bez vozačke dozvole.

U Ivanić Gradu kruži priča da je upravo Petekov njegov otac prije sedam godina zataškao cijelu priču o Čolićevoj pogibelji. U Ivanić Gradu javna je tajna kako je Čolićevoj udovici Petek sagradio kuću te isplatio odštetu, samo da njegov sin ne strada.

Pročitajte više