Krajem godine s emitiranjem započinje RTL2

VIJEĆE za elektroničke medije donijelo je odluku o tome koje će dvije televizijske kuće dobiti petnaestogodišnju nacionalnu koncesiju za emitiranje specijaliziranih programa: od četiri televizije koje su se javile na natječaj koncesiju su dobili RTL te još jedna komercionalna televizija. Na natječaj za specijalizirane programe javili su se RTL s kanalom RTL2, Kapital Network, koji je već ranije dobio dozvolu za emitiranje eksperimentalnog programa, GRP Media, koji je ponudio program identičnog naziva onom kojeg emitira u BiH – OBN te komercionalna televizija s kanalom Doma TV.

GPR Media Ivana Ćalete diskvalificiran je zbog nepotpune dokumentacije o čemu se špekuliralo već prošlog tjedna no predsjednik Vijeća nije to tada želio potvrditi. Kapital Network koji je imao dozvolu za eksperimentalno emitiranje programa nije zadovoljio kvalitetom.

RTL bi s prikazivanjem novog programa RTL2 trebao započeti krajem godine. "Izuzetno smo sretni što je Vijeće za elektroničke medije odlučilo dodijeliti koncesiju za specijalizirani kanal. RTL Hrvatska je predana tržištu i novim trendovima, te vjerujemo kako gledateljima možemo ponuditi raznolikost. Ova dugoročna investicija će nuditi zabavu za cijelu obitelj gdje će dnevni talk show biti okosnica svakodnevnog programa. S emitiranjem programa ćemo započeti što je prije moguće, a sukladno zakonskim odredbama" - komentirao je Johannes Züll, predsjednik Uprave RTL Televizije.

RTL2 će se fokusirati na zabavne i zanimljive programe o svim aspektima života - od studijskih emisija, programa o putovanjima i prirodi, kulinarskih emisija, zabavnih emisija o djeci, automobilima i tehnologiji pa do humora, zabavnih serija i glazbe.

Pročitajte više