Kraljica Elizabeta neće sudjelovati na UN-ovoj konferenciji o klimi

Foto: EPA

KRALJICA Elizabeta II. (95) sa "žaljenjem" je odustala od sudjelovanja na UN-ovoj konferenciji o klimi COP26 jer joj je savjetovano da "se odmara", objavila je Buckinghamska palača manje od tjedan dana pošto je bila hospitalizirana tijekom noći. 

"Kraljici je savjetovano da se odmara i ona obavlja lagane dužnosti u dvorcu Windsor. Njezino Veličanstvo je sa žaljenjem odlučilo da neće otputovati u Glasgow na COP26 u ponedjeljak 1. studenoga", objavila je palača u priopćenju. 

"Njezino Veličanstvo razočarano je što neće nazočiti primanju, ali obratit će se okupljenim predstavnicima putem snimljene videoporuke", dodala je palača. 

Nakon vrlo gustog rasporeda početkom listopada, Elizabeta II. je prošlog tjedna odustala od posjeta Sjevernoj Irskoj po preporuci liječnika. 

Nedavno je viđena kako hoda uz pomoć štapa

Provela je noć sa srijede na četvrtak u privatnoj londonskoj bolnici Edvard VII. nakon obavljenih pregleda.

Buckinghamska palača je kasno otkrila tu hospitalizaciju, prvu nakon 2013., što je izazvalo pitanja i kritike zbog nedostatne transparentnosti palače.  

Po povratku u dvorac Windsor, Elizabeta II. je nastavila obavljati svoje službene dužnosti u utorak i virtualnu audijenciju s novim veleposlanicima Velike Britanije. 

Kraljica bi sljedeće godine trebala proslaviti platinasti jubilej.

Do kratke hospitalizacije ona je gotovo svakodnevno sudjelovala u službenim obvezama. Nedavno je viđena kako hoda uz pomoć štapa, prvi put nakon 2004. godine.

Pročitajte više

 

Pročitajte više