kramarić u slavonskom brodu: koalicija je često djelovala poput soc-saveza

Predsjednik Liberalne stranke Zlatko Kramarić na konferenciji za novinare u Slavonskom Brodu izrazio je nezadovoljstvo odnosima u vladajućoj koaliciji, koja je, kaže, često djelovala po načelima negdašnjega Socijalističkog saveza.

Kramarić je ocijenio kako koalicija ima smisla jedino ako svi partneri u njoj podjednako sudjeluju, ´no događalo se da smo za neke važne odluke često doznavali iz medija´.

´Ne protivimo se da se javnost senzibilizira za stanje sa ´Sunčanim Hvarom´, ali se ne slažemo da mimo javnosti prolaze nimalo nevažnija pitanja, poput otpuštanja 2300 radnika ´Borova´, što ima neprocjenjive gospodarske i političke posljedice na prilike u vukovarskom području. Ili recimo da ´Đuro Đaković´ nema jednak status kao hrvatska brodogradnja. To su ipak stvari o kojima moramo razmišljati´, kaže Kramarić.

Ocijenio je da je u izbornoj godini za Hrvatsku vrlo opasna podjela političke scene na ljevicu i desnicu i zato LS želi stvoriti programsku koaliciju pristaša liberalne demokracije.

´Želimo da liberalna alternativa bude politička snaga koja će amortizirati sukob između ljevice i desnice i uvjeriti velik broj apstinenata kako ima smisla izići na izbore´, rekao je predsjednik LS-a.

U toj koaliciji Kramarić osim LS-a, HNS-a, IDS-a, Libre, HSLS-a i nekih regionalnih stranaka vidi i nevladine udruge te nezavisne pojedince. Vjeruje kako će vladajuća koalicija ipak prebroditi teškoće s privatizacijom i izbornim zakonom pa izbore ne očekuje prije ožujka iduće godine. Na njima je moguć i zajednički nastup liberalnih demokratskih snaga, ocijenio je Kramarić.

Pročitajte više