Kremirali joj muža pa je Indijka odlučila izvršiti "sati" ritual i skočiti u vatru za njim

MNOŠTVO u indijskom selu Chhattisgarh bilo je svjedokom zabranjenog hinduističkog rituala "sati", nakon što je 71-godišnja žena skočila na lomaču u kojoj je gorjelo tijelo njezinog pokojnog supruga. Ovaj incident, kako su ga nazvale indijske vlasti, dogodio se kasno jučer, a o svemu je obaviještena i policija, prenose indijski mediji.

"Lalmati Verma, 71, stanovnica Chechar sela, skočila je na lomaču, gdje se nalazilo spaljeno tijelo njezinog pokojnog supruga, nakon što su se mještani razišli", navodi policija. Kad su mještani počeli polako odlaziti s mjesta događaja, jer je tijelo njezinog muža bio gotovo potpuno spaljeno, ona se bacila u vatru za njim te i sama ubrzo nestala u plamenu.

Policija nadalje navodi kako je pokojni bračni par imao i trojicu sinova ali kako su živjeli odvojeno od njih u posebnom kutu stare kuće. Sinovi su policiji kazali kako nisu znali da će se nešto takvo dogoditi.

Čitav incident izazvao je senzaciju u okolici od 20 kilometara oko sela, te su tisuće ljudi nahrupile na mjesto događaja kako bi vidjelo gdje se taj zabranjeni indijski ritual, eto još jednom, dogodio.

B.V.
Foto: wikipedia.org

 

Pročitajte više