Kremlj suglasan s Trumpom: Odnosi Rusije i SAD-a na opasno niskoj razini

Foto: Hina

SLUŽBENI Kremlj je objavio da se u potpunosti slaže s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom koji je Twitter porukom poručio da je "odnos Washingtona s Rusijom na najnižoj razini dosad i vrlo opasan".

>> Trump: Odnosi s Rusijom su na najnižoj razini ikada

Trump je Tweet objavio jučer, samo dan nakon što je potpisao zakon kojim je uveo nove sankcije Rusiji, potez što ga Moskva smatra pravim trgovinskim ratom i iščeznućem nada u stvaranje boljih veza s Trumpovom administracijom.

"U potpunosti dijelimo njegovo mišljenje", kazao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov na konferenciji za novinare, misleći pritom na Trumpov tweet.

Trump je optužio Kongres

"Opasnost je u nedostatku interakcije i suradnje u pitanjima od vitalnog značaja za naše dvije zemlje i za naša dva naroda", kazao je.

Trump je pritom za tako loše bilateralno odnose optužio Kongres.

Kongres je prošlog tjedna golemom većinom prihvatio nove sankcije protiv Rusije te je Trumpu preostalo samo da u srijedu nevoljko potpiše zakon iako već duže vrijeme izražava želju za uspostavom boljih odnosa s Rusijom.

"To možete zahvaliti Kongresu, istim ljudima koji nam ne mogu dati zdravstvenu skrb", dodao je, referirajući se na neuspjeh njegovih republikanaca u Senatu prošlog mjeseca da proguraju prijedlog zakona o zdravstvenoj skrbi.

Kongres želi kazniti Rusiju zbog miješanja u izbore

Trump je zakon snažno kritizirao, požalivši se da ta mjera, koja dopušta Kongresu da ga spriječi u ublažavanju sankcija Rusiji, zadire u predsjedničke ovlasti vođenja vanjske politike.

Kongres je nove sankcije usvojio kako bi Rusiju kaznio zbog miješanja u američke izbore i pripojenja Krima 2014. godine.

Pročitajte više